nuvilljaglevaigen.blogg.se

Välkommen du som har gått sönder.

Om syskonbarn och det magiska med en souvenirshop.

Publicerad 2018-10-29 11:05:37 i Att le inombords, Att ta hand om ett barn., Glädje och Sorg,

Ytterligare en vecka på Nezeril, Alvedon och vilja. Eftersom jag övertrasserat nezeril-kontot: även en del näsblod. Maken besegrade detta virus på 3 dagar. Jag kör på 3 veckors-varianten. Japp. Livin’ on the edge. 

Min stora glädje; Löken på laxen; Solen bland molnen; är att min brorsdotter (E:s lillkusin A) varit här och hälsat på i hufvudstaden. Med sig hade hon sin pappa och senare anslöt även hennes mamma. Och tur är väl det med tanke på att hon endast är 1 år gammal. 

(null)

Eftersom två 1-åringar ganska snabbt totaldemolerar våra 46 kvadrat fick det bli en del utflykter. Vi vallfärdade (återigen) till Mullemeck-parken där kusinerna bråkade om vem som skulle hålla i ratten. 

(null)

(null)

En dag åkte vi till badhuset där E tog sig an vattenrutschkanan på repeat med imponerande stort dödsförakt. Lillkusin A var förvånansvärt nog, endast måttligt imponerad av detta bad-Mecka. Kanske tyckte hon att hennes far hade förstört hennes frisyr...?

(null)

(null)

En dag åkte vi till fjärilshuset i Hagaparken. Där hånglades det inlevelsefullt med karpfiskarnas tank och regnskogens alla vattenpölar utsöktes. I lillkusin A:s fall undersöktes en av vattenpölarna lite FÖR noggrannt då hon satte sig i den och sedan fick vandra genom utställningen med lera över hela ändan. 

(null)

(null)

Små-kusinerna var dock rörande överens om att det bästa på hela fjärilshuset var den klättervänliga trappan bredvid hajtanken samt souvenirshoppen. I den sistnämnda tog de sig an att undersöka alla leksakshajarnas tänder och utdela kramar till gosehajarna. 

(null)

(null)

Jag förstod för första gången i mitt liv varför föräldrar köper saker till sina barn i souvenirbutiker. E fick en haj och var salig som bara den. Mitt hjärta sjunger när han ler. Favoritleksaksbilen fick pausa den kvällen. Istället så "simmade" hajen runt, runt vårt vardagsrumsbord. Och tydligen säger hajar "bidubbidubbbidub" och äter mackor med jordnötssmör. I alla fall om man ska tro E.

(null)

För övrigt då? Ja vi föräldrar gick och la oss samtidigt som barnen och somnade vi med.

Man kan säga att det var oerhört lyckat. Förutom kanske försöket till gruppbild nedan:

(null)



Om

Min profilbild

Jag läste i en tidning om en kvinna som blivit beroende av att läsa andras bloggar och sedan blivit deprimerad eftersom hennes liv inte var så "perfekt" som deras. Jag önskar att denna bloggen inte ska vara en sådan blogg. Denna blogg är en hyllning till livet, i både glädje och sorg. I en tillvaro som inte är svartvit och inte är perfekt.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela