nuvilljaglevaigen.blogg.se

Välkommen du som har gått sönder.

Föräldrakurs del 3. (Aka Armageddon)

Publicerad 2017-03-31 13:14:54 i Att föda ett barn, Slutsatser,

Igår var sista delen av föräldrakursen. Temat var "tiden efter förlossningen". 


Vet inte vad jag hade väntat mig...men kanske nån sorts balans mellan jobbiga saker och trevliga saker....kanske lite pepp? Kanske lite mys?

Detta är tyvärr vad jag minns:
(Känsliga läsare uppmanas sluta läsa här)

Du kommer att blöda. Mycket. Du kommer att ha vuxenblöja (uppvisande av ENORM blöja). Du kommer att ha ångest och antagligen väldigt ont vid första tillfället att göra nummer två. Därför är det VÄLDIGT viktigt att inte bli förstoppad. Hur du ska undvika detta är dock mycket oklart. Du kommer att ha bristningar som gör att allt gör ont men samlag är okej så länge det är med kondom (vad gör man då med vuxenblöjan?). Du kommer att vara oerhört trött, utmattad, men räkna inte med att kunna sova eftersom du kommer att vara för orolig för allt som är nytt. Från dag 3 till 5 kommer du att gråta konstant men slutar gråtandet inte efter det så har du fått en förlossningsdepression. Din bäbis kommer troligtvis att skrika i flera timmar i sträck. Då är det viktigt att inte skaka den för då får den hjärnskador (här visades en stereotyp film med bebis-skakande män (?!) och bilder av förfärliga hjärnskador). Även om du inte skakar din bebis så kan den dö av plötslig spädbarnsdöd. Dör den inte av det så kommer den dö av mässling eftersom folk slutat vaccinera sina bebisar.

The end. 

Det var helt sjukt. Både jag och maken gick därifrån med känslan av att vi står inför armageddon. 

De måste verkligen börja nyansera den här föreläsningen. 

Om

Min profilbild

Jag läste i en tidning om en kvinna som blivit beroende av att läsa andras bloggar och sedan blivit deprimerad eftersom hennes liv inte var så "perfekt" som deras. Jag önskar att denna bloggen inte ska vara en sådan blogg. Denna blogg är en hyllning till livet, i både glädje och sorg. I en tillvaro som inte är svartvit och inte är perfekt.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela